Contact & tarieven

Eindeloos

ontdekken

6 t/m 10 oktober 2021
Jaarbeurs Utrecht

DEELNAMEMOGELIJKHEDEN BEURSCONCEPT

Persbericht KCI (brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie)

Geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2020

In goed overleg met Jaarbeurs Utrecht heeft de brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie besloten de 2020-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in oktober niet door te laten gaan.

Brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI), met daarin importeurs, fabrikanten en toeleveranciers van de kampeerbranche, is opdrachtgever van de beurs, die dit najaar voor de 56ste keer zou worden gehouden. De coronasituatie heeft het KCI-bestuur ertoe aangezet de grootste kampeerbeurs van Nederland te cancellen. “Dat is natuurlijk een moeilijk besluit en als brancheorganisatie hebben we die beslissing met pijn in ons hart moeten nemen”, stelt KCI-voorzitter Leo Diepemaat. “Het uitgangspunt van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs – en daarmee ook het succes van de beurs – is altijd geweest dat we met dit landelijke kampeerevent een goede sfeer en beleving willen neerzetten die bij kamperen als lifestyle past én dat we kampeerders en geïnteresseerden een goede afspiegeling willen bieden van kampeermiddelen, toebehoren en accessoires. Met de kennis van nu is die garantie niet te geven,” aldus Diepemaat.

Die beslissing komt binnen de kampeerbranche extra hard aan omdat de populariteit van kamperen in de afgelopen jaren explosief is gegroeid en omdat kamperen als vakantievorm juist door de coronacrisis een extra boost heeft gekregen, nu bijvoorbeeld hotel- en vliegvakanties zo onder druk staan. “Daarom is het extra zuur dat we als bestuur de beslissing hebben moeten nemen om het grootste kampeerevent van Nederland niet te laten plaatsvinden,” vervolgt Leo Diepemaat. “Daarbij komt dat het organiseren van zo’n grootscheeps landelijk kampeerevent een lange voorbereidingstijd nodig heeft. De beslissing van wel of niet doorgaan hebben we daardoor helaas niet langer kunnen uitstellen. En dat doet pijn”, stelt Diepemaat nogmaals, “zeker als je weet dat de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een recordaantal van bijna 50.000 bezoekers trok.”

Toch zit de brancheorganisatie niet stil. Diepemaat: “Als alternatief focussen we nu samen met de Jaarbeurs-organisatie op een alternatieve campagne in de nazomer/najaar van 2020. Want kamperen is populairder dan ooit en dat blijven we met heel de branche actief uitdragen. En natuurlijk maken we volgend jaar een grote come-back met Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2021.”

Contact

Facts & figures

48.276 kampeerliefhebbers bezochten de beurs in 2019

87% van de bezoekers heeft een eigen kampeermiddel

41% doet tijdens de beurs een aankoop

22% heeft op de beurs (nieuwe) aankoopplannen gekregen

Ontmoet kampeerliefhebbers uit alle windstreken

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs laten jaarlijks zo’n 50.000 reislustige kampeerliefhebbers zich inspireren door de nieuwste producten, trends en bestemmingen voor hun volgende kampeeravontuur. Er is geen betere plek om met jouw doelgroep in contact te komen.

Ontdek het beursconcept

Deelnamemogelijkheden

Zet jouw producten, organisatie of bestemming op de kaart bij reislustige kampeerliefhebbers. Van een all-in standbouwpakket tot online promotiemogelijkheden; deelnemen aan Kampeer & Caravan Jaarbeurs kan met ieder budget.

Bekijk alle mogelijkheden

Partners